Vegytisztítás

A textilnek lelke van, ápoljuk!

Vegytisztítás

Ezt a szolgáltatást korszerű, computer vezérelésű,környezet kímélő, zárt rendszerben, perklór-etilénnel dolgozó, vegytisztító géppel végezzük.
A vegytisztítást száraz tisztításnak is szokták nevezni, mivel a vegytisztítógépből tisztán kikerülő ruha száraz, nem nedves, mint a mosás után.
Általában ezt a tisztítási módszert alkalmazzuk a felsőruházati termékek (öltönyök,szövetkabátok, szövetnadrágok, kosztümök, gyapjú termékek, alkalmi ruhák, stb.) és a lakástextilek (sötétítő függönyök, ágytakarók, bútorhuzatok) tisztítása  során, amennyiben az azt előállító cégek is ezt ajánlják a textil KRESZ révén.
Ezek a termékek a víz és a sulykoló hatás következtében elveszíthetik tartásukat, rugalmasságukat, állagukat, filcesedhetnek, megváltoztathatják méreteiket, ezért javallt ezeknél a textilkímélőbb vegytisztítás.
A gépi tisztítás előtt az esetleges foltokat célirányosan megválasztott folttisztító szerekkel kezeljük.
A tiszta, foltmentes ruhaneműt vasalás után szépítő finishelésnek vetjük alá.
A göböket, bolyhokat eltávolítjuk, a textília felületét – amennyiben olyan jellegű az anyag – lazára bolyhosítjuk, a gyapjú kelméket gőzkefével újjáélesztjük.
A nadrágokba az élt vasalópréssel rögzítjük, mely ennek hatására tartósabb lesz, mintha csak vasalnánk bele.
A megújított ruhákat viselésre kész állapotban adjuk át.
Esetenként előfordul, hogy a gombok nem tűrik a vegytisztítást. Ilyenkor a gépi kezelés előtt leszedjük azokat, de kiadás előtt minden esetben visszavarrjuk.
Szalonunkból vállfára téve, védőfóliával borított csomagolásban vihetik el kedves darabjaikat megrendelőink.